https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЛичните лекари: Цари пълен хаос

Личните лекари: Цари пълен хаос

Цари пълен хаос – около 90% от случаите с коронавирус се лекуват амбулаторно, от джипитата, заяви пред bTV Георги Миндов, председател на сдружението на личните лекари в София.

“Колегите са на предела на силите, напук на мерките. Имаме лекарка, която работи от дома си с висока температура и пациентите се сърдят, че не ходи по домовете”, допълни той. “Координационният център в Инфекциозна всъщност е телефонен център, който търси място в болниците – въобще сега е изкуство не да поставиш диагноза, а да вкараш човек в болница”, обясни Миндов.

“Личният лекар не може да се свърже с ДКЦ с ковид зона, за да изпрати пациента – няма телефон. Там, където има – дава заето. Пълен абсурд е да се изисква PCR за прием в болница, като резултатът от теста става за 2 дни”, допълни той.

Скоро няма да има електронни направления от личните лекари, защото “Информационно обслужване” не си свърши работата. Ние сме жертва на програмистите, проблемът е софтуерен и хората плащат по 1 млн. на ден, защото някой не си върши работата, обясни Миндов.

Според доктор Миндов, носителите на COVID-19 в България са 3-4 пъти повече от обявените ежедневно. Половината се лекуват, без да си направят тест, не желаят, обясни той.

Доктор Георги Миндов заяви, че е меко казано ядосан на хора като доцент Мангъров, които омаловажават COVID-19. “Това не е лекар. На този човек “доктор” няма да му кажа. Да ходи да си взема 200 лв. на домашно”, отсече Миндов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X