https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedРумен Радев атакуван от руска проправителствена агенция

Румен Радев атакуван от руска проправителствена агенция

Президентът Румен Радев неслучайно е пренебрегнал протокола за безопасност, както и настояванията на българското правителство за отлагане на председателството на „Три морета“, пише в анализ на Федералната новинарска агенция ФАН, цитирана от 24 часа.

Повод за този извод е посещението на Радев в Талин и прекъсването му, след като домакините разбраха за контакта му със заразен с Covid.

„Всъщност защо Радев изобщо отиде в Столицата на Естония на годишната среща на страните от инициативата „Три морета“, при положение че от 11 поканени държавни глави присъстваха само трима, а останалите се включиха онлайн, както и се очакваше заради епидемията.“

Румен Радев в Талин

Според ФАН, причината е, че следващата среща трябва да се състои в София през октомври 2021 година, само месец преди президентските избори в България, а Радев се надява, че на тази среща, освен президентите, ще присъстват и висши американски представители. Това бил много удобен повод да си вдигне рейтинга преди вота.

„Основната цел на „Три морета“ е да накара държавите да купуват американски втечнен газ и да построят необходимата за това инфраструктура. Нищо, че американския газ струва повече от руския.“ – пише още в анализа. „Три морета“ е пореден опит на Америка да вкара Русия във финансова и икономическа война. Защото Москва е принудена да строи газопроводи, докато САЩ принуждават своите съюзници да изграждат терминали за втечнен газ за своя сметка. Това вече направиха Литва, Полша и Гърция. Дали България няма да е следващата държава? Отделно съюзниците на НАТО трябва да строят и пътища от въпросните терминали до американските военни бази във всяка държава.“

Подозренията срещу Румен Радев в Москва се базират и на неговата подкрепа за протестите в България.

„Радев открито подкрепя протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов, въпреки че и двамата, изглежда, подкрепят повече Вашингтон, или така нареченото евроатлантическо бъдеще на България. Западните медии не обърнаха много голямо внимание на протестите в София, защото все пак става дума въпрос за страна, членка на ЕС, а не за Беларус, например. Въпреки това Радев подкрепя усилено противниците на Борисов и се стреми да спечели благоволението на Запада.“, завършва анализът на ФАН.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X