https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКриминалисти разпознаха почерка на Пуйката при грабежа на инкасо-автомобила в Перник

Криминалисти разпознаха почерка на Пуйката при грабежа на инкасо-автомобила в Перник

Полицията проверява дали известния пернишки кримигерой Валентин Кирилов- Пуйката не стои зад дръзкия грабеж на инкасо-автомобила в Перник. Това съобщиха за Фрог нюз разследващи. При него бяха задигнати около 1 млн. лева.

Според източниците ни почеркът е професионален и това навело на мисълта, че Кирилов може да има пръст в организацията и изпълнението на тежкото престъпление. Категорични доказателства, обаче на този етап срещу Пуйката няма. С всеки изминал ден намаляват шансовете на ченгетата да се доберат до информация, която ще ги отведе до извършителите, които по време на атаката били тежко въоръжени.

В хода на разследването станало ясно, че преди да извършат нападението, бандитите провели сериозно проучване на хората, движението на инкасо-колата, охраната, както и къде има камери. Предполага се, че вътрешен човек е разкрил много детайли, свързана с организацията при превозването на парите.

Припомняме ви, че от близо 10 години Пуйката е във фокуса на ченгета заради поредица от въоръжени грабежи в цялата страна. Някои полицаи дори го поставят най-високо в йерархията на този вид дейност. През 2019 г. специализирания наказателен съд даде на Валентин Кирилов 8 години затвор за обира на трезор в Кърджали, станал през 2013 г. Въпреки произнесената присъда на първа инстанция, Кирилов си е  на свобода.

При случая в Кърджали бяха задигнати 4000 евро. Кирилов получи и 3 години затвор заради два разбити сейфа в шивашки цех в Перник преди близо 13 години. Неговата банда беше обвинена за въоръжения обир на инкасото на „Техномаркет“ на булевард „Европа“ в София, извършено на 28 февруари 2007 г., когато бяха задигнати 526 000 лева. Доказателства, обаче за участието му в обира не бяха събрани на по-късен етап. Случаят нашумя още повече, след като ловък крадец влезе през покрива на СДВР и открадна полицейските папки със събраните доказателства по този случай. Още серия обири на каси се приписват на бандата на Пуйката.

Криминалисти твърдят пред екипа ни, че хората на Кирилов имали свой почерк. При някои от атаките се действало силово спрямо охранители. В трезора на Кърджали те са повалени на земята, устите са им залепени с тиксо, а след това са вързани с белезници. Установено е, че при много нападения, бандитите използват полицейски униформи, маски, автомати. Обичайно са около 4-5 човека и се придвижват с джип. Полицаи свързват името на Пуйката и с кражби на луксозни возила.

Междувременно жители на няколко столични квартала алармираха екипа ни, че са зачестили кражбите по домовете. Крадците били толкова нагли, че дори влизали, когато хората са си вкъщи. Според полицията, обаче статистиката на МВР показвала точно обратна тенденция. Изтъкват, че заради ковид много от хората работели по домовете и това затруднявало „работата“ на обирджиите.

Експерти по сигурност са категорични, че много скоро ще станем свидетели на две тенденции. Първата, е че заради икономическата криза и безработицата, ще зачестят набезите по селата. Очаква се обект на апашите да са магазините и къщите със самотно живеещи хора. Другата тенденция е да се увеличат нападенията върху инкасо-автомобили и офиси, където се събират и съхраняват пари.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X