https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedОбмислят връщане на учениците в клас от февруари

Обмислят връщане на учениците в клас от февруари

По време на традиционната си съботна обиколка, премиерът Борисов заяви, че ако ситуацията с коронавируса продължи да се подобрява, след 31 януари всички ученици ще се върнат към присъствена форма на обучение.

Заедно с министъра на образованието  Красимир Вълчев и заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков Премиерът посети селскостопанската гимназия в Разлог и основното училище в Добринище, чиито сгради са основно ремонтирани и са изградени физкултурни салони.

Борисов заяви, че за образование през последния мандат са отпуснати близо 2,5 милиарда лева, а учителските заплати са се увеличили двойно.

Санирани са училищните сгради, оборудвани са компютърни зали,  осигурено е видеонаблюдение.

Учениците от прогимназиалния и гимназиалния курс ще се  върнат в училище  от началото на февруари, ако тенденцията на спад в разпространението на коронавируса се запази, каза още премиера.

Очаква се Борисов  да инспектира и дейностите по отстраняване на сериозните последствия от наводненията в района.

Възстановено е движението по пътя Банско-Гоце Делчев. С насипи е укрепена подпорната стена край село Места, част от която беше подкопана от водите на  реката. Изграден е и разрушеният участък от пътя между град Хаджидимово и село Блатска.

Според експерти коритата на двете трансгранични реки Струма и Места са  спаднали с повече от един  метър, което застрашава старите мостови съоръжения.  Заради сигнали за безконтролно  изземване на баластра и пясък Върховната административна прокуратура разпореди на няколко министерства да извършат спешни проверки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X