https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортКубрат и Тервел зарадваха боксови таланти в Танзания

Кубрат и Тервел зарадваха боксови таланти в Танзания

Братята Кубрат и Тервел Пулеви зарадваха таланти в бокса в най-големия танзанийски град Дар ес Салаам. Тервел разказа, че условията в посетената зала са потресаващи.

“Днес посетихме местна боксова зала в Дар ес Салаам, където условията бяха потресаващи за нашите представи. Но съвсем нормално за държава с 80% крайно бедни и оцеляващи с 3-4$ на ден хора.

Затова занесохме боксови пособия, които да послужат на децата, трениращи бокс в района.

Треньорът се оказа с доста сериозна визитка – олимпийски шампион от Мюнхен 1972 г.

На въпрос към него “Какво ти даде държавата, когато спечели олимпийската титла?” той ни отговори без думи, а с жеста “ръкостискане”.

Сега той е човекът, който създава млади шампиони в танзанийския град- ще го различите в бяло облекло с шапка на снимките.

За мен лично да видя пламъка в очите на тези хора, със страст за бокс и за успеха на ринга, а не за парите е дежа вю. За миг изникна паралел в съзнанието ми с времената, когато аз прохождах в бокса и началото на 90-те години в България.

Помня добре, тогава нямаше много възможности може би за повечето хора у нас, реденето на опашки с купони за храна в хранителните магазини, режим на тока и т.н.

Но също така насочен от моя баща към бокса, пламенно гледах боксовите турнири Странджа, кубинските боксови легенди на живо в София (зала Универсиада), Олимпийските игри по телевизията и съм мечтаел някога да бъда там, на този ринг.

Днес гледайки малките деца, които посетихме се върнах в тези времена несъзнателно. Но оценявам пътя, който съм извървял дотук и знам какво ми е коствало, колко труд, пот, език на омразата, усилия, “преглъщане” на ситуации, сваляне на килограми, да те отритват шефове, защото не им правиш “мили очи”, а даже назоваваш истините пред медиите, да изтърпиш труден човек, който ти е треньор в продължение на години, контузии, интриги и лицемерие на “малки” хора, кръв, спаринги, аркади и много други, които даже съм забравил.

Но всичкото това с една единствена цел! Не за пари, а за мечтите, които искаш да сбъднеш, за успеха, като такъв в един не лек спорт и заради страстта, която неминуемо идва с първите спечелени детски състезания и мачове!”, написа Тервел Пулев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X