https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Траян Тотев: ВМРО отново ще заложи на доходи, семейство и сигурност

Траян Тотев: ВМРО отново ще заложи на доходи, семейство и сигурност

Траян Тотев: ВМРО отново ще заложи на доходи, семейство и сигурност

Траян Тотев е областен организатор на ПП ВМРО – БНД за областите Русе, Разград и Силистра. Втори мандат е общински съветник в Общински съвет Русе, където е член на Комисията по култура и религиозни въпроси, Комисията по младежта и спорта, както и в Комисия за взаимодействие с гражданското общество.

-Какво се крие зад решението на Искрен Веселинов да си даде отвод от листата на ВМРО? Все пак е зам.-председател на партията, има опит като народен представител.

Искрен Веселинов събра най-много номинации на общинското и областното събрание. Решението е негово и е лично. Той вече заяви, че решението му е продиктувано от резултатите и партиите, които видяхме в последните два парламента. Разбира се, изборният ни резултат също е фактор.

-Знае ли се вече кой ще застане начело на русенската листа на ВМРО?

-Направихме няколко номинации на нашите събрания. Юлиан Ангелов, който е организационен секретар на партията, беше другата номинация. Той също е русенец. Останалите две номинации са моята като областен организатор и на Галин Григоров, който е бившият областен управител на област Русе. Искрен и Юлиан си направиха самоотвод. Сега решението е в ръцете на националното ни ръководство.

-На каква кампания ще заложите?

-Подобна на тази през април, когато се явихме отново сами. Разчитаме на името си и на всичко, което сме направили през годините, а то не е малко. Смятам, че в парламента ВМРО свърши много работа, отново ще представим нашата програма.

-Организирахте протест в Русе срещу високата цена на тока. Ще успее ли яхването на социалната вълна да ви върне в парламента?

-Социалната тема сме я яхнали от 2013 година. Някой трябва да изрази недоволството на гражданите. Фактът е, че токът за бизнеса скочи с над 300% и това не трябва да остава незабелязано, а да бъде чуто.

Траян Тотев: ВМРО отново ще заложи на доходи, семейство и сигурност
Снимка: Ruse.news

На каква листа залагате в Русе?

Отново ще издигнем пълна листа – 16 кандидати. Ще имаме и граждански представители. Преобладават младите хора, ще има представители на бизнеса, на образованието, както и на различните населени места в областта. Когато се избират народни представители, трябва всеки да има възможност да избере кандидат от своето населено място.

Кои са грешките, които ви косваха влизането в парламента?

На 4 април бяхме в добра кондиция, но станахме жертва на анти-ГЕРБ настроението, което беше в страната. На изборите през юли грешката ни беше коалицията с Воля. Русе също е град, обхванат от “промяната”, хората гласуват за кандидатите, без да им знаят имената. На първите избори никой в Русе не знаеше биографиите на кандидатите на ИТН. Хората гласуваха срещу ГЕРБ и видяхме, че държавата се носи по едно течение и не може да се сформира правителство.

Кои са основните акценти, на които ще заложите в Русе?

Ще заложим отново на слогана “Доходи, семейство и сигурност”, защото това са основните акценти, които касаят всеки. Няма как да подминем магистралата Велико Търново – Русе, както и новия мост над Дунав. Икономиката има нужда от тях, за да може да диша. Доказа се, че където има пътища и инфраструктура, се дава глътка въздух на бизнеса и работи по-добре.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X