https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаКой спъва ремонта на моста на Кольо Фичето

Кой спъва ремонта на моста на Кольо Фичето

На 8 март е издадено разрешително за строеж, но проектът за ремонт на моста на Кольо Фичето /Беленския мост/ над река Янтра не може да започне поради новите и значително по – високи цени на арматурно желязо, стомана и пр. строителни материали.  Така кметът на Община Бяла Димитър Славов се оправда за забявенето.

Той отбеляза, че фирмите, ангажирани със строителството са поискали или да се променят заложените в договора цени или те няма как да започнат работа.

Кметът информира, че очаква с оптимизъм ходовете на МРРБ за актуализация на стойностите, като това стане скоро, за да се побере изпълнението на проекта в предварително разписаните срокове. О

бявеното за паметник на културата от национално значение съоръжение предстои да се реновира със средства по управляваната от МРРБ Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общата стойност на инвестиционните разходи по проекта е малко над 9,5 млн. лв. Предвижда се със средствата да се финансира извършването на консервация и реставрация на съоръжението, изграждане на двуетажна сграда, в която ще се помещават музей, ресторант и помощни помещения, както и цялостно облагородяване на зоната около моста.

Ще бъде доставено и оборудване за ефектно 3D мапинг шоу и други атракции, които да превърнат общината в туристическа дестинация. Кметът увери, че има пълна готовност за започване на строителните дейности, като има и съгласуване на документацията от страна на Националния институт за недвижимо културно наследство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X