https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаПроектът за моста на Кольо Фичето ще бъде индексиран с 15%

Проектът за моста на Кольо Фичето ще бъде индексиран с 15%

След повече от година отлагане проектът за реконструкция и реставрация на Беленския мост вече се реализира. Уникалното творение на Уста Кольо Фичето спешно се нуждае от възстановяване от години, но едва през 2021 година бяха осигурени средства за това. Проектът предвижда и изграждане на посетителски център в близост до моста, с прилежащата инфраструктура.

Повече от 5 години трябваха на общинската администрация в Бяла, за да осигури финансирането на проекта и още година, за да преодолее инфлационните и административни пречки, които отложиха старта на реконструкцията, информира кметът на града Димитър Славов.

“Най-сетне може да започнем ремонта след всичко, което се случи в Украйна и в целия свят. Фирмите бяха пред отказване, но след дълго забавяне методиката за строителните дейности най-сетне се прие, освен това, ще бъдат индексирани с 15 процента от МРРБ този тип проекти. Така мостът ще стане един истински археологически обект, който ще привлича туристи и който много отдавна заслужава това уважение”, посочи кметът, предава БНР.

До края на годината основните строителни дейности трябва да са извършени, а в началото на следващата да бъде завършен и посетителският център с прилежащата инфраструктура.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X