https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКметът Милков: Тежкотоварните камиони са изключителни замърсители на въздуха

Кметът Милков: Тежкотоварните камиони са изключителни замърсители на въздуха

За град като Русе тежкотоварните камиони са изключителни замърсители на въздуха. Това каза кметът на Русе Пенчо Милков по време на конференцията „Българските гласове за Европа: Как да опазим природата?“, която се организира в пресклуба на Българската телеграфна агенция в града. Събитието е част инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която се изпълнява с подкрепата на Европейския парламент.

“Считам, че и градският транспорт, и личният замърсяват. Полагаме усилия за декарбонизация на транспорта. Работим по проекти съвместно с научната общност, с Русенския университет“, каза още кметът. Като приоритет за града по отношение чистотата на въздуха Милков определи зелената система.

“Имаме най-много регистрирани дървета от останалите градове в страната. Имаме акция по залесяване в кварталите. Почистваме незаконни сметища. Изваждаме от природата стотици тонове отпадъци годишно“

Милков допълни, че Русе е градът, който има правото да говори не само за екология, но и за промени, защото те са започнали от тук. Това са промени, които са добри за всички, каза кметът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X