https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЯнев: Между партиите и обществото зее пропаст, целта на „Български възход“ е...

Янев: Между партиите и обществото зее пропаст, целта на „Български възход“ е да я запълним

Нова, смислена и полезна за обществото формация, която ще бъде мост между гражданите и органите на държавната власт. Така бившият служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев представи новата си партия “Български възход”, чиито инициативен комитет се събра днес в столичен хотел, за да приеме учредителната декларция. По думите на Янев това ще бъде политическа формация, която ще бъде близо до хората, ще има постоянен контакт с гражданското общество и ще се позиционира в национално-консервативния сектор.

Сред членовете на инициативния комитет са бившият служебен регионален министър Виолета Комитова, ексдепутатът от НДСВ и ректор на Универсистета по хранителни технологии (УХТ) проф. Пламен Моллов, изпълнителния директор на Борда по туризъм Поли Карастоянова, бившият зам.-министър на енергетиката в служебния кабинет Георги Самандов, както и бившият зам.-министтр на отбраната и дясна ръка на Янев Ралица Симеонова.

На влизане в конферетната зала бъдещият партиен лидер заяви, че от гледна точка на партийното строителство днес е един хубав ден, защото в българското политическо пространство връзката между партиите и гражданското общество е нарушена и амбицията на “Български възход” е да запълним този вакуум, така че партийният живот да отговаря на нуждите и желанията на хората за по-добро управление. Янев се зарече, че партията ще работи, за да отразява нагласите на хората и ще се стреми към ефективни органи на управлние и изпълване на демокрацията със съдържание.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X