https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПърво в Ruse.news: Крум Зарков разбива БСП в полза на Стефан Янев...

Първо в Ruse.news: Крум Зарков разбива БСП в полза на Стефан Янев (СНИМКИ)

Дългогодишният русенски депутат от БСП и настоящ служебен министър на правосъдието Крум Зарков ще отцепи гласове от социалистите в полза на “Български възход”. Репортер на Ruse.news улови основния вътрешен противник на Корнелия Нинова в компанията на бившия служебен премиер Стефан Янев.

Двамата бяха засечени да разговарят разпалено, вероятно обсъждайки подкрепата към “Български възход”. Именно партията на Янев е основна заплаха за социалистическата партия, а цели структури вече са заявили готовност да се влеят в редиците на новосформирания политически проект.

крум зарков стефан янев
Снимка: Ruse.news

За първи път от години Зарков не е ангажиран с предизборна кампания и явно тръпката му липсва, коментират в средите.

В момента Зарков е министър, назначен от президента Румен Радев. Това е още един сигурен знак, че “Български възход” се ползва с подкрепата на “Дондуков” 2.  Това се подразбира и от твърде приятелското отношение между Янев и вицепрезидента Илияна Йотова преди дни на Петрова нива.

Зарков неведнъж опита да детронира Корнелия Нинова от лидерския пост в БСП, но заради промени в Устава на партията и овладените структури на столетницата това към този момент е невъзможно. Не е изключено настоящият служебен министър да се присъедини към проекта на Стефан Янев след края на мандата си.

крум зарков стефан янев
Снимка: Ruse.news
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X