https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияСтефан Янев: Решенията, които се търсят за българските граждани, нямат партийно оцветяване

Стефан Янев: Решенията, които се търсят за българските граждани, нямат партийно оцветяване

При избор дали да подкрепят мандат на „Продължаваме Промяната”, или на ГЕРБ-СДС, лидерът на “Български възход” Стефан Янев заяви, че ще чакат трети мандат. „Нека не бързаме с червените линии, нека да влезем в реален разговор за възможните управленски решения, които предстоят”, призова пред Nova бившият служебен министър-председател.

По думите му „червените линии” са, за да очертаят политическия профил на една партия. Когато обаче става въпрос за управленски програми и търсене на решения, тогава те трябвало да бъдат на принципа на взаимодействието, категоричен беше лидерът на „Български възход”. „Решенията, които се търсят за българските граждани, за българския бизнес, нямат никакво партийно оцветяване – те са или работещи, или неработещи”, смята Стефан Янев.

Той подчерта: „Ако ситуацията е невъзможна и предполагаемо се очаква да има нови избори, поне да бъде направено възможно тези нови избори да бъдат след една година – т.е. да бъде програмиран този период. Всякакви варианти са възможни – това правителство да има някакво прилагателно, което се нарича „временно”, „програмно”.

Янев потвърди, че освен колеги, с президента Румен Радев са и приятели. Поддържали нормални отношения.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X