https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАнатоли Станев обсъжда зимното почистване на Дунав мост с румънските власти

Анатоли Станев обсъжда зимното почистване на Дунав мост с румънските власти

Областният управител на Русе Анатоли Станев ще присъства на официална церемония днес в Гюргево по случай Националния празник на Румъния – 1 декември.

Предвижда се той да поднесе венец пред Паметника на героите. Станев е в Гюргево по покана на кмета Адриан Ангелексу. В празничните събития ще участва и заместник-кметът по хуманитарни дейности на Община Русе Енчо Енчев.

По време на визитата си в северната ни съседка областният управител ще разговаря с представители на държавната и местната власт по редица важни въпроси за трансграничния регион.

Сред тях са зимното почистване на Дунав мост, което тази година ще се извършва от румънска страна, както и недопускането на епизоотични огнища, които да засегнат животните в България.

Припомняме, че основният риск от пренасяне на заболявания от Румъния насам се изразява в инфлуенца по птиците и африканска чума по свинете. Станев ще постави отново и въпроса за ускоряване на дейностите от румънска страна по възобновяване на фериботната линия между Русе и Гюргево. Припомняме, че дейностите от българска страна приключиха още в средата на тази година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X