Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
НачалоКримиСъдът в Русе остави в ареста нападателя с нож от "Чародейка"

Съдът в Русе остави в ареста нападателя с нож от “Чародейка”

Определението на Районен съд – Русе, с което е оставено без уважение искането на Д. И. за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, бе потвърдено от Окръжния съд и влезе в законна сила. Обвиняемият е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 01.01.2022г. причинил на Г. Г. средна телесна повреда – прободно нараняване, което е проникнало в гръдната кухина.

Въззивните магистрати са споделили убедителните мотиви на Районен съд – Русе, с които е била потвърдена най-тежката мярка за неотклонение. Обоснованото предположение, че 24-годишният Д. И. е автор на деянието не е разколебано, напротив, от събраните гласни доказателства и заключенията на вещите лица се налага извода за сериозността на причиненото телесно увреждане и опасността за живота на пострадалия, в случай че оказаната му медицинска помощ е била закъсняла. Обстоятелството, че обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за престъпление, извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, обосновава извода, че последното не е постигнало целите си да превъзпита към спазване на обществените порядки, поради което е налице реална опасност Д. И. да извърши отново престъпление.

Определението на Районен съд – Русе е потвърдено изцяло като правилно и законосъобразно и вече е в законна сила.

Припомняме ви, че на 1 януари около 04:15 ч. в полицията е постъпил сигнал от спешното приемно отделение на болница „Канев“ в Русе, че при тях е приет пациент на 20 години с рана от намушкване с нож. Изпратените служители за изясняване на случая, са установили, че инцидентът, при който е пострадал 20-годишният е станал към 4 часа в района на гаражи до бл. 311 в кв. „Чародейка“ в Русе, където е възникнало спречкване между пострадалия и негов познат на 24 години. При свадата 24-годишният е нанесъл удар с нож в гърдите на опонента си. Посоченият като извършител на нараняването е бил задържан.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X