https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТеодор Цветков завърши успешно 24-часовия плувен маратон

Теодор Цветков завърши успешно 24-часовия плувен маратон

“С действията си искам да покажа, че да застанете зад мен си заслужава! Искам да ви представя новото предизвикателство…поредният връх…продължението на моя път, водещ ме до крайната цел.” С този призив рекордьорът на Гинес Теодор Цветков прикани русенци да го подкрепят в преследването на поредното върхово постижение – 24-часов плувен маратон в басейна на Спортното училище в Русе. Стартът му беше поставен в 19 часа на 21 май, а успешният финал дойде след 1440 минути във водата през днешния ден, 22 май.

Теодор бе подкрепян от десетки приятели, които бяха неотлъчно с него на плувния басейн, редувайки се на смени през цялото денонощие, както и от стотици русенци, които имаха възможност да наблюдават на живо плуването през фб страницата на спортиста. Своята подкрепа за плувеца изрази и кметът на Община Русе Пенчо Милков, който наблюдава на място подготовката и старта на маратона.

След края на феноменалното си плуване изтощеният, но щастлив от успеха спортист, използва случая да оповести и следващата си цел. Предизвикателството, което той си поставя, отново ще е под формата на плувен маратон, като времетраенето му ще е далеч над покорените малко преди това 24 часа.

“Нищо от това нямаше да бъде възможно без подкрепата на Община Русе, УМБАЛ „Медика-Русе“, Be healty, Rotary club Ruse, SMG, IARS и, разбира се, TEAM TSVETKOV“, благодари във фейсбук профила си Теодор Цветков преди началото на поредната си инициатива.

Припомняме, че заради военните действия в Украйна той не успя да реализира планираното през изминалата година преплуване на Черно море, посветено на борбата със замърсяването му с пластмасови отпадъци.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X