https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТеодор Цветков ще опита да постави нов рекорд на "Гинес"

Теодор Цветков ще опита да постави нов рекорд на “Гинес”

Теодор Цветков ще опита да постави нов рекорд на

200 километра за 3 дни ще опита да преплува Теодор Цветков. През това време няма да спи и ще приема въглехидрати, електролити и храна. Ако успее да се справи с предизвикателството, русенецът ще влезе за втори път в Книгата на рекордите “Гинес”.

“Идеята ми е много отдавна – може би някъде през 2018 г. реших, че трябва да опитам. Това лято трябваше да преплувам Черно море – 1175 км, за да се превърна в посланик на мира в страните в региона. Но заради войната в Украйна и обявяването на Черно море за военна зона предизвикателството беше отложено. Така се насочих към друг рекорд, за който в момента тренирам усилено – поне по 5 часа на ден”, разказа пред “България Днес” Цветков.

Като част от подготовката миналия месец младият плувец се подлага на изпитание – не спи в продължение на 72 часа. “Успях да се справя и мина добре. Имаше някои критични моменти, но ги преодолях. Успях да премина през кризите от изтощаването и въпреки това продължих тренировките и всекидневието си. Плуването беше през нощта, за да мога да ангажирам съзнанието си. Най-трудно беше, когато се застоявах на едно място – затова и винаги бях в движение”, сподели още пред вестника Цветков, който се е консултирал с двама лекари за изпитанията, на които подлага тялото си.

Опитът за рекорд ще бъде направен в откритото езеро в русенското село Николово в периода 11-14 август тази година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X