https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТеодор Цветков ще опита да постави нов рекорд на "Гинес"

Теодор Цветков ще опита да постави нов рекорд на “Гинес”

200 километра за 3 дни ще опита да преплува Теодор Цветков. През това време няма да спи и ще приема въглехидрати, електролити и храна. Ако успее да се справи с предизвикателството, русенецът ще влезе за втори път в Книгата на рекордите “Гинес”.

“Идеята ми е много отдавна – може би някъде през 2018 г. реших, че трябва да опитам. Това лято трябваше да преплувам Черно море – 1175 км, за да се превърна в посланик на мира в страните в региона. Но заради войната в Украйна и обявяването на Черно море за военна зона предизвикателството беше отложено. Така се насочих към друг рекорд, за който в момента тренирам усилено – поне по 5 часа на ден”, разказа пред “България Днес” Цветков.

Като част от подготовката миналия месец младият плувец се подлага на изпитание – не спи в продължение на 72 часа. “Успях да се справя и мина добре. Имаше някои критични моменти, но ги преодолях. Успях да премина през кризите от изтощаването и въпреки това продължих тренировките и всекидневието си. Плуването беше през нощта, за да мога да ангажирам съзнанието си. Най-трудно беше, когато се застоявах на едно място – затова и винаги бях в движение”, сподели още пред вестника Цветков, който се е консултирал с двама лекари за изпитанията, на които подлага тялото си.

Опитът за рекорд ще бъде направен в откритото езеро в русенското село Николово в периода 11-14 август тази година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X