https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниСъветниците в Русе подкрепиха финансово Теодор Цветков за новата му инициатива

Съветниците в Русе подкрепиха финансово Теодор Цветков за новата му инициатива

Теодор Цветков ще плува 72 часа нонстоп този август в Русе. За финансова подкрепа в негова полза гласуваха общинските съветници днес.

Общинският съвет подкрепи младия русенец Теодор Цветков, който се обърна с апел за подпомагане на поредната му инициатива. След като през изминалата година Теодор спечели сребърен медал по време на ултра маратона „Самара Лука“ и преплува 181 км в рамките на 5 дни, сега той има нова цел. Новото смело предизвикателство е той да преплува близо 200 км в рамките на 72 часа нонстоп плуване, между 11-14 август 2022 година.

Целта е да бъде показана безграничната воля на човек и възможностите на неговото тяло във водата. Разбира се това ще носи популярност на Русе, както и на мястото за плуване – езерото в Лесопарка Липник. Само три години преди Русе да бъде домакини на състезанието по Драконови лодки на същото място.

Необходими са финансови средства в размер на 8 000 лв., като в това са включени подготовката в оставащото до събитието време, хранителните добавки, уред за възстановяване и други. Община Русе може да отдели 3 000 лв. за инициативата.

Теодор споделя, че в днешно време се оказва изключително трудна задача да бъдат открити спонсори и хора, подкрепящи безвъзмездно идеята в Русе за първи път да бъде преплувано толкова голямо разстояние за толкова дълъг период от време без прекъсване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X