https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЖителите на Семерджиево изплакаха мъката си пред кмета Милков

Жителите на Семерджиево изплакаха мъката си пред кмета Милков

Продължават откритите приемни с граждани на кмета на Русе Пенчо Милков. Вчера той посети с. Семерджиево, където освен индивидуалните срещи с хората, се проведе и общоселско събрание по значимите за общността въпроси.

Всеки дъжд предизвиква разрушения на асфалтовото покритие на ул. „Алеи Възраждане“ и я прави невъзможна за преминаване, оплакаха се от Семерджиево. Според кмета е необходимо общината да съдейства за проектирането на открит канал, с който водните маси да се отвеждат от платното.

За да се повиши безопасността на движещите се по главната улица, ще се организира поставянето на мантинела, а Пенчо Милков ще отправи предложение към Комисията по безопасност на движението за поставяне на легнали полицаи.

Съдействие ще бъде оказано и за кастренето на няколко по-високи дървета, както и за закупуването и засаждането на нови брези и ела, която да бъде естествена украса по коледните празници.

С увеличените средства от бюджета на Общината тази година в Семерджиево бяха асфалтирани 3 улици, съобщи кметът Мюжгян Халилова. По общинската програма „Малки населени места“ бе изграден и в момента се оборудва нов център за децата от селото и техните майки. Той ще разполага с голяма зала за събития, детски кът, кухненски бокс и санитарни помещения, които ще се ползват свободно.
С удвоената тази година общинска субсидия за читалищна дейност ще бъде финансирано санирането на сградата на местното читалище.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X