https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Водачът на “Демократична България” в Русе Надежда Йорданова представи листата на разумния...

Водачът на “Демократична България” в Русе Надежда Йорданова представи листата на разумния избор

Днес пред вас застава нашият отбор, с който ще се борим за доверието на Русе, така че заедно да работим на национално и регионално ниво да направим България и Русе едно по-добро място за живеене. С тези думи водачът на листата на „Демократична България“ за Русе и областта Надежда Йорданова откри пресконференцията в крайдунавския град.
Явяваме се на тези избори като основен защитник на демократичните европейските ценности и ще се борим за България – чиста от корупция, България, която е силна, сигурна и просперираща. България, която е модерна държава и достойно заема мястото си в европейското семейство. Така Надежда Йорданова резюмира основните приоритети на коалицията.

“Вие ни познавате. В последните три парламента, а и аз като министър на правосъдието, показахме, че сме предвидими, последователни, силни и смели. Предлагаме устойчиви решения и със сърцето си работим разумно”, каза министърът, която проведе по същество първата в историята на България процедура за отстраняване на главния прокурор от неговия пост. Тя призова присъстващите на 2 октомври, когато гласуват да се доверят за разума.

Надежда Йорданова разказа за русенския си род. Корените ѝ по бащина линия са от русенското й село Тетово. Кръстена е в църквата „Св. Параскева“, където е израснала. „Русе е градът на първите неща, така той стана й градът, от който си купих първия учебник по английски език“, сподели кандидат-депутатът на “Демократична България”.
Вторият в листата е университетският преподавател по информатика Иван Станев. “Така си подбрахме екипа, че да можем да покрием четири важни приоритета – ефективна държава, модерна индустрия, чиста родина и здрава нация”, каза Станев.
След него Йорданова представи Михаил Михов. Той се занимава с туризъм и опазване на околната среда и ще работи активно за развитие на велосипедния туризъм в национален план, а в регионален план – за развитие на дунавския велосипеден маршрут. “Ще работя и за развитие на железопътния транспорт, тъй като Русе е град дал тласък на железопътния транспорт”, допълни Михов.
На пресконференцията говори и Иван Белчев, познато лице в Русе със своята кауза за чист въздух. “По професия съм IT специалист, а по признание съм свързан с инициативи свързани с екологията, подобряване на градската среда, туризма и спорта. Нашата цел е да оставим следа. Радвам се, че съм в този екип от професионалисти на ДБ и призовавам всеки един русенец да направи своя информиран избор и да отиде да гласува”, каза Белчев.
Йорданова представи още Емилиян Маринов, който от години работи за това в Русе да се развива предприемаческата екосистема, особено екосистемата от дигитални бизнеси. “Вярвам, че това е гръбнакът на бъдещата икономика. За мен болна тема е, че структурата на местната икономика е доминирана от производства с ниска добавена стойност. Това ще може да съществува не повече от няколко години още. За нас е важно Русе да се превърне в дестинация, която привлича иновативни компании, които създават дигитални продукти с висока добавена стойност”, обясни Маринов.
А Надежда Йорданова го допълни, че икономика на високата добавена стойност е един от важните компоненти на икономическата програма на “Демократична България”.

“Последният в листата е човекът, с който съм работила в най-много кампании”. Така Надежда Йорданова представи Ангел Гяуров. “Живял съм на няколко континента, но все съм избирал да се прибера в България. Инвестиционният климат се влоши, а когато стигнахме до абсурдната ситуация, че най-големият инвеститор в страната да са българите, които пращат на своите близки парите, изработени в чужбина, си казах, че нещата не се случват както трябва.”

За Надежда Йорданова той подчерта, че не познава човек с толкова високо КПД, и като ключ към подобряване на инвестиционния климат и рестартиране на икономиката той посочи: “Малка държавна администрация, подплатена със силни и компетентни независими регулатори”.

 

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X