https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Надежда Йорданова: Пътната карта за просперитета на Русе е върховенство на правото,...

Надежда Йорданова: Пътната карта за просперитета на Русе е върховенство на правото, административна реформа, електронно управление, качествено образование и квалификация през целия живот

“Вие ни познавате “, каза министърът, която проведе първата в историята на България процедура по същество за отстраняване на главния прокурор от неговия пост. Останалите Публичните длъжности, заемани от нея през последната година: народен представител и заместник-председател на Правна комисия в 45-ото и 46-ото Народно събрание, председател на Временната комисия “Магнитски” в 46-ото Народно събрание. Надежда Йорданова е сред учредителите на “Да, България!. Тя призовава на 2 октомври русенци да се доверят за разума.

Г-жо Йорданова, днес закривате кампанията, как виждате Русе през погледа на „Демократична България“?

Виждам Русе като едно по-добро място за живеене. Това дължим на русенци още от времената, в които градът беше обгазяван системно. Сега отново има тежки проблеми – с трафика, с пътната инфраструктура, с отлива на бизнеси, с болничното лечение. Много са, но трябва да запретнем ръкави. Аз съм доказала , че не се страхувам от трудни за решаване задачи. . В последните три парламента „Демократична България“, а и аз като министър на правосъдието, показахме, че сме предвидими, последователни, силни и смели. Предлагаме устойчиви решения и със сърцето си работим разумно.

Явяваме се на тези избори като основен защитник на демократичните европейските ценности и ще се борим за България – чиста от корупция, България, която е силна, сигурна и просперираща. България, която е модерна държава и достойно заема мястото си в европейското семейство.

По време на кампанията тук често чувах от русенци, че трябва да продължаваме да се борим. Правим го и нямаме никакво намерение да се отказваме. Сега е моментът за смелост, амбиция, здрав разум и отговорност. Време е Русе да получи национално представителство, което да работи за европейското развитие на областта и трайното повишаване на доходите чрез инвестиции и добри работни места. Мотивирана съм да работя за това Русе да върне облика си на проспериращ европейски град и достойно място за живеене.

С какви конкретни мерки целите да постигнете това?

Водейки кампанията тук се убедих, че повечето от проблемите на Русе имат решение и то се корени във взаимодействието между централната и местната власт. Програмата на „Демократична България“ включва мерки за децентрализация на управлението чрез изграждането на силни самоуправляващи се местни и регионални общности. Това означава възстановяване на правото на гражданите сами да решават своите проблеми по места, пълноценното им включване в политическите и управленските процеси, постигане на необходимата субсидиарност и ефективност в управлението на страната.

Икономика на високата добавена стойност е един от важните компоненти на икономическата програма на “Демократична България“. Ще работим за това в Русе да се развива предприемаческата екосистема, особено от дигитални бизнеси. Това е гръбнакът на бъдещата икономика. Проблем е, че местната икономика е доминирана от производства с ниска добавена стойност. За нас е важно Русе да се превърне в дестинация, която привлича иновативни компании, които създават дигитални продукти с висока добавена стойност. Това е най-прекия път за увеличаване на доходите на хората – чрез повече инвестиции и високоплатени работни места. Това минава през върховенство на правото, през административна реформа и електронно управление, през качествено образование за децата ни и повишаване на квалификацията през целия живот.

Кои са основните приоритети на „Демократична България“?

„Демократична България“ е основен защитник на демократичните ценности. Нашата визия за България е тя да бъде чиста от корупция, силна, сигурна, просперираща, модерна държава, заемаща достойно мястото си в Европа през 21-ви век. .

България има потенциал и трябва да се възползва от възможностите пред себе си. Но без изчистване на корупцията по високите етажи и реална реформа на съдебната система, светлото бъдеще само ще се отлага. Справедливото правосъдие, което се прилага еднакво за всички, е задължителната предпоставка за развитието и просперитета на България. Ефективно функциониращата правосъдна система ще даде възможност за справяне с корупцията, за изчистване на администрацията и службите от търговия с влияние, за гарантиране на националната сигурност и за реализиране на политика изцяло в националния ни интерес, неподвластна на чужди въздействия.

Ще се фокусираме върху подкрепата за гражданите и бизнеса. Имаме готовност и ще предложим пакет от конкретни мерки за компенсиране на хората и на бизнеса. Още за първия ден на новото 48-мото НС сме подготвили 25 законодателни инициативи, целящи разрешаването на кризите и належащите проблеми на гражданите и бизнеса в краткосрочен и дългосрочен план, както и модернизацията и устойчивото развитие на страната.

Защо хората да подкрепят с гласа си „Демократична България“?

Демократична България показа, че може да формулира и да налага дневен ред за важните за българското общество въпроси, да предлага решения и да ги отстоява. Ние работим на регионално и национално ниво, за да направим България модерна, просперираща и демократична държава, в която гражданите и бизнесът имат условия за честен и достоен живот и възможности за развитие.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X