https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияИва Митева заби БСП, ПП и ДБ: Учудвам се как за промяна...

Ива Митева заби БСП, ПП и ДБ: Учудвам се как за промяна говорят хора, които са управлявали последните години

Учудвам се как за промяна говорят хора, които са управлявали последните години. Говорим за изчегъртване последните 12 години и нека да ги погледнем тези 12 години назад. Това заяви в предизборен дебат по бТВ водачът на русенската листа на “Има такъв народ” Ива Митева.

“Демократична България” 2016 г. бяха в управлението и имаха министри. Знаем как завърши това управление. 2014 г. си спомняме белия автобус и управлението на БСП. Имаше много хора в “Продължаваме промяната”, които бяха готвени за втория ешалон на ГЕРБ. Аз съм работила с тях, един от тях е Калина Константинова, тя беше съветник в политическия кабинет на госпожа Бъчварова заедно с Тома Биков. Тоест виждате е, че от четирите партньора, трима на практика са били вътре в управлението последните 12 години”, изтъкна Митева.

По отношение на войната в Украйна бившият председател на парламента заяви, че България трябва да има по-неутрална позиция.

“Смятам, че референдумите трябва да се правят тогава, когато хората са свободни, за да могат да изразят свободно своята воля. Смятам, че руският народ не трябва да страда, смятам, че украинският народ не трябва да страда”, добави тя.

По думите и войната може да спре, ако двамата лидери се разберат.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X