https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Ива Митева: В Кирил Петков виждам един отчаян човек, който е готов...

Ива Митева: В Кирил Петков виждам един отчаян човек, който е готов на всичко за власт и влияние

Видях един човек, който е безсилен, отчаян, видях човек, който е готов на всичко за власт и влияние. Видях отчаянието и гнева му от това, че коалицията се е разпаднала. Видях човек, който продължава да смята, че е министър-председател. За мен той не е осъзнал, че вече не е премиер и се вживява като премиер в отпуск. Това заяви пред Ruse.news водачът на русенската листа на “Има такъв народ” Ива Митева по повод Кирил Петков и скандалния тв дебат в ефира на bTV преди дни.

“Определено беше грозно. Не можеш да правиш такива изненади против правилата. Тук се връщаме в началото, когато той наруши Конституцията и ИТН бяхме тези, които алармирахме и казахме, че има нарушение. Когато човек наруши Конституцията и законите, той ще го направи и втори път. Само от нас зависи дали ще му позволим. За съжаление в 47-ия парламент му позволихме. ИТН накрая каза стига и решихме да излезем с достойнство от тази коалиция”, каза още Митева.

“Виждате грубо нарушаване на законите и Правилника на Народното събрание. Даже стигнахме дотам председателят да иска да си налага сам вето на законите”, допълни тя.

Пред Ruse.news Ива Митева коментира и определението, което Кирил Петков направи за Слави Трифонов в ефира на Нова, наричайки го троянски кон. “Според мен Кирил Петков не е чел “Илиада” или не я е разбрал. Има грубо заиграване с литературата, с митологията. Троянският кон е символ на лицемерие, на предателство, на хитрост, на измяна. Според мен аналогия с ИТН не може да се прави, единствено може с “Продължаваме промяната”. Виждам как се бъркат морални категории, мит, история, измислица. Нека Кирил Петков да прочете “Илиада” и то по-внимателно”, призова бившият председател на парламента.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X