https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Ива Митева: Хората не търсят партии и вождове, а личности с достойнства

Ива Митева: Хората не търсят партии и вождове, а личности с достойнства

Предизборната кампания този път показва изчерпване на арсенала от общи фрази, обещания и трикове. Този подход на партиите не буди доверие, защото хората губят със все по-голяма скорост доверие в този модел на говорене, действия и управление. След много срещи из страната в различни населени места, с различни хора, съм убедена, че отдавна не се търси разпознаване в партии, чиито програми и идеи се препокриват, а нищо не се случва.

Хората не търсят партии, а личности с достойнства. Не желаят да са обсебвани от вождове.

Това каза пред Дарик кандидатът за народен представител от ПП „Има такъв народ“ и водач на листата за София и Русе – Ива Митева. Председателят на 45 и 46-то НС, зам.-председател на 47-мо НС е категорична, че моделът на управление се е изчерпал до степен, в която е неефективен да задоволи нуждите на гражданите и да отговори адекватно на критерия за почтеност в политиката.

„Не случайно ние от ИТН много пъти сме казвали, че има нужда от нова изборна система, Исканията ни се различават от тези на останалите партии, защото искаме вече да видим по-скоро проблема в дълбочина. Виждаме кризата в политическа, социална, здравна, изборна система… Това много ясно говори за премахване на изкривена база, която води до проблеми във всяка една област“, каза още Митева и направи следната аналогия:

„В момента все едно се опитваме да прелеем кръв в смъртоносно болно тяло.

Но така няма как да се промени системата. Тя вече се налага да се замени с друга. Ето защо залагаме на модела, успешно приложен в много страни по света за полупрезидентска република. Аз лично много често съм коментирала пред приятели и колеги, дълго преди да стана народен представител, че ако не направим промяна, ще дойде времето, когато всичко това ще се разруши. Не мисля, че трябва да продължаваме по стария начин и да стоим като безучастни наблюдатели и да чакаме това да се случи. Сега, когато обикалям страната виждам ясно едно – няма голяма промяна след 30 години. Нещо повече, има места, загубили и това, което са имали преди. Виждам разбити улици, порутени сгради, отчаяни хора… После им казваме, гласувайте. За какво да гласуват“, коментира още юристът.

По думите на Ива Митева, в програмата на „Има такъв народ“ този път са залегнали реформи, които обаче ще бъдат предшествани от стегнат антикризисен план.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X