https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияАсен Василев: Ще говорим с ГЕРБ, когато направят самопризнания за престъпленията си

Асен Василев: Ще говорим с ГЕРБ, когато направят самопризнания за престъпленията си

Съпредседателят на втората формация на изборите – “Продължаваме промяната”, Асен Василев потвърди в понеделник в интервю за бТВ, цитирано от Mediapool.bg, че тя няма как да работи и да преговаря с ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство. По думите му единствената възможност за това е, ако ГЕРБ и ДПС се прочистят от корумпираните.

ПП няма как да работи с ГЕРБ и ДПС, защото те са пълни и управлявани от “хора, които са рекетирали фирми, които са крали от държавната каса и т. н.”. “В момента, в който това се почисти, те може би ще станат нормални партии”, посочи Василев.

Именно разминаването по отношение на върховенството на закона е непреодолимото различие между ГЕРБ и ПП, стана ясно от думите на Василев.

Той посочи, че всички хора, които са бъркали в кацата, трябва да бъдат разследвани и да отидат в затвора. “Нека разследванията да се случат, тези хора да бъдат оттеглени от партията (ГЕРБ, б. р.), включително г-н Борисов, но това няма как да се случи”, каза Василев. Той призова представителите на ГЕРБ, ако наистина са извършили престъпления, да направят самопризнания и да се прочистят като партия.

“Основният проблем е, че този процес последната една година не започна. ГЕРБ имаха възможност да започнат процес по почистване на партията, да кажат: “Имаше неща, в които сбъркахме”, заяви Василев.

По думите му “безпринципни мнозинства не трябва да се съставят”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X