https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЯнев: Може да приемем всякаква коалиция, която е в интерес на гражданите

Янев: Може да приемем всякаква коалиция, която е в интерес на гражданите

Ние сме най-малката парламентарна група. Но всъщност участието в политическия живот и в парламента не разделя партиите на големи и малки, а на такива, които предлагат решения, и такива, които не предлагат решения. Това заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на „Български възход” Стефан Янев.

По думите му съставянето на кабинет е отговорност на всички политици. „Това мое виждане не се е променило. Очертаващият се зимен сезон с комбинация от кризи изисква от всички нас на политическото поле, да намерим пътя към диалога”, каза още лидерът на БВ.

„Може да приемем всякакъв вид коалиция, която е в интерес на българските граждани. Винаги съм казвал, че този тип коалиции трябва да бъдат на базата на приоритети, ясни правила и отношения”, посочи Янев в отговор на въпрос дали партията му би се коалирала с ГЕРБ, ако получи покана.

„Посланието на българските граждани – при тази ниска избирателна активност и при този тип парламент без ясно мнозинство – явно е „седнете и се разберете”, допълни той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X