https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияАсен Василев чул заявка за общо управление след изборите на ГЕРБ, ДПС...

Асен Василев чул заявка за общо управление след изборите на ГЕРБ, ДПС и БСП

„Мисля, че нашият извод не е важен. Важен е изводът, който българските граждани ще си направят и той трябва да е базиран на това, което се чу в срещата. Това, което аз чух, е заявка за общо управление след изборите на ГЕРБ, ДПС и БСП. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

„Това автоматично означава, че това, което видяхме като хартиена коалиция, като коалиция за избор на г-н Рашидов, като коалиция, която днес отстреля скоростно шефа на Сметната палата, защото им е неудобен, най-вероятно, ако вземе мнозинство след изборите, ще се сформира и правителство в следващия парламент и ще върне България назад във времето“, допълни Василев.

По-рано днес на поканата на БСП за лидерски разговор се отзоваха само три парламентарно представени политически сили – ГЕРБ-СДС, ДПС и “Български възход”.

Ние не смятаме, че комбинацията ГЕРБ и ДПС може да реализира каквито и да е приоритети в тази държава, каза Василев в отговор на въпрос.

По думите му Бойко Борисов не иска да си говори с „Продължаваме промяната“.

„С нас обща тема на разговор му е много трудно да си намери, тъй като ние държим изключително много на съдебната реформа, заяви той.

Василев добави, че няма да участват в разговор за формиране на кабинет, в който се включват ГЕРБ и ДПС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X