https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКорнелия: Бойко Борисов го играе добрия Дядо Мраз

Корнелия: Бойко Борисов го играе добрия Дядо Мраз

БСП и ГЕРБ обсъждат държавния бюджет за следващата година. “Имаме различия с ГЕРБ, но се надяваме да постигнем съгласие по някои от мерките. ГЕРБ смята, че е редно да се удължи бюджетът, но според нас това означава замразяване на доходите при растящи цени. Г-н Борисов го играе добрият Дядо Мраз, като каза, че и социалния пакетна БСП ще приемем”, коментира в началото на среща лидерката на левицата Корнелия Нинова.

“Старият бюджет се удължава само до март, но си представете нова политическа нестабилност и нови избори и оставяме държавата в риск”, посочи тя.
Така че тя отново настоя, че е по-добре служебният кабинет да внесе нов бюджет, но щом не го прави, от социалистите са готови да обсъдят нови точки преди второ четене на закона за удължаване на бюджета в социалната сфера.

“Имаме различия с вас по макрорамката, по отношение на дълг, инфлация, и разпределение на БВП на глава от населението. Както и да приключат преговорите за правителството, бюджетът трябва да е подобрен от този на служебния кабинет”, настоя Нинова.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова е по-добре бюджетът да бъде удължен, въпреки че БСП и ПП сана обратното мнение.

“От ГЕРБ-СДС стъпваме на подхода от миналата година. Затова и сега считаме, че е по-добре, особено в ситуация, в която нямаме яснота ще бъде ли сформирано редовно правителство, да имаме готовност да обсъждаме удължаване на закона за държавния бюджет, лишени от популизма и с прагматични отговори на въпросите – гарантираме ли финансова стабилност на държавата в следващите няколко години, не само в следващите няколко месеца” каза тя.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X