https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗлатан Златанов пита вътрешния министър защо не са пуснали Венци Чикагото на...

Златан Златанов пита вътрешния министър защо не са пуснали Венци Чикагото на среща с Франс Тимерманс през 2015-а

Русенският депутат  “Възраждане” Златан Златанов възбуди с нова сила позабравен скандал отпреди 7 години с дейното участие на видния протестър и фен на конспиративните теории Венцислав Ангелов-Чикагото… с въпрос към настоящия МВР шеф Иван Демерджиев.

Златанов иска от служебния вътрешен министър протокол от срещата на зам.-шефа на Еврокомисията (и по онова време, и сега – б.р.) Франс Тимерманс за действията на Национална служба за охрана и отказът й да пусне част от протестиращите, чакащи да влязат за събитието в Канев център на Русенския университет.

Тогава, във все още не толкова популярните фейсбук живи включвания, Венци Чикагото обяви, че на форума, контролирано, били допускани единствено членове на ГЕРБ от русенския регион и съседните, но не и граждани на града, желаещи да изразят мнението си пред президента по онова време Росен Плевнелиев, пише Лупа.

Не е ясно с каква цел в момент, в който държавата е разтърсена от скандали именно в сферата на вътрешната сигурност с мигрантския натиск, дрогираните служители на МВР и растящата битова престъпност, възрожденецът занимава вътрешния министър с този въпрос, но е видно, че претопля скандал с отдавна минала давност:

“Под ръководството на Зам . Областен управител на град Русе – Явор Башибозуков с помощта на служители от НСО се извърши абсолютно контролирано пропускане на срещата диалог с Първи Зам. Председател на Европейската Комисия – Франс Тимерманс. Единствено бяха пропускани организирани групи от градовете Шумен, Велико Търново и Горна Оряховица – членове на ПП ГЕРБ, служители на областните администрации от тези градове , студенти и преподаватели от Русенския университет, служители на администрацията…

Не беше допуснат нито един обикновен човечец от Народа Български”, жалва се през 2015-а Венци Чикагото.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X