https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияВигенин: Колкото и овчи кожи да сложат от ГЕРБ, отдолу прозира вълкът...

Вигенин: Колкото и овчи кожи да сложат от ГЕРБ, отдолу прозира вълкът Бойко Борисов

“Колкото и овчи кожи да сложат отгоре си ГЕРБ, в случая проф. Габровски, който ние уважаваме, отдолу прозира вълкът Бойко Борисов”. Това заяви заместник-председателят на парламента от БСП Кристиан Вигенин по повод правителството, което ще бъде предложено с мандата на ГЕРБ.

Вчера лидерът на ГЕРБ Борисов заяви, че Габровски просто използва мандата, а кабинетът му ще е експертен и максимално отдалечен от политическите сили.

През седмицата кандидатър за премиер Габровски се срещна с представители на БСП и подкрепа му беше отказана. Тази сутрин депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков обаче призова левицата и “Демократична България” да помислят допълнително преди гласуването.

“Подкрепа от БСП за това правителство няма да има. Да не разчитат на нашите гласове, от БСП няма да получат нито един глас за този първи мандат. Изборите ги предизвиква ГЕРБ с ултиматума, че с третия мандат точно този премиер и това правителство трябва да бъдат предложени”, заяви Вигенин по повод думи на Борисов от вчера.

Според Вигенин реализация на третия мандат е възможна, ако експертно правителство с ясна програма бъде подкрепено от почти всички парламентарно представени партии.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X