https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусенският Скаутски клуб „Приста“ отбеляза 10 години от създаването си

Русенският Скаутски клуб „Приста“ отбеляза 10 години от създаването си

В Канев център русенският Скаутски клуб „Приста“ отпразнува своята 10-та годишна. Събитието уважиха заместник – кметът Енчо Енчев, директорът на БЧК – Русе Антоанета Ябанозова, народният представител Димитър Недялков, както и множество членове на най-многобройното формирование на международната организация в страната.

„Вашият клуб придава усещане у децата, че са част от нещо значимо и заедно не спирате да давате смисъл на мотото си „Създаваме по-добър свят“, с тези думи се обърна Енчо Енчев към председателя на Скаутски клуб „Приста“ о.з. подполковник Теодор Пеев. Заместник-кметът увери ентусиастите на организацията, че техните усилия и помощ не са останали незабелязани и че Община Русе винаги ще бъде техен партньор в благородните им каузи.

„Скаутството е начин на живот, начин на мислене и начин на възприемане на околния свят“, така описа дейността на скаутите подполковник Пеев, който е и най-възрастният действащ скаут в България. Той също така разказа как от основаването на клуба до днес в Русе са идвали множество членове от различни държави, за да обменят опит с доброволците от „Приста“.

Коледен базар с ръчно изработени изделия украси фоайето на Канев център, като желаещите можеха да закупят артикули от него, подпомагайки следващите инициативи на скаутите.

Организацията на българските скаути е единствената за България пълноправна членка на Световната организация на скаутското движение, като в нея се включват 17 клуба, а русенският е най-многобройният със своите над 150 членове. В световен мащаб скаутите наброяват повече от 72 милиона души, които работят изцяло на доброволчески принцип. Мисията им е да допринасят за образоването и духовното израстване на младите хора. Чрез система от ценности, основана на обещанието и закона на скаута, те помагат за изграждането на един по-добър свят, в който хората да развиват способностите си и да играят творческа роля в обществото. Целта на скаутската дейност е да помага на младите хора да развият своя пълен физически, интелектуален, социален и духовен потенциал като личности, като отговорни граждани и като членове на техните местни, национални и международни общности.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X