https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоАнатоли Станев подкрепи инициативата "Предприемачи в клас - палим искрата"

Анатоли Станев подкрепи инициативата “Предприемачи в клас – палим искрата”

Областният управител на Русе Анатоли Станев подкрепи инициативата на сдружение „ИНКРЕДА“ относно възможността за провеждане на срещи с практици в училищата на територията на страната, в т.ч. и в русенско чрез платформата „Предприемачи в клас – палим искрата“.

Специализираната онлайн платформата дава възможност на учители от средния и горния курс да се свързват и организират срещи в рамките на часа на класа или друг подходящ учебен час с успешни предприемачи от съответния регион, по време на които учениците се докосват до вдъхновяващи истории на утвърдили се бизнеси.

Целта на „Предприемачи в клас“ е да предостави лесен и високоефективен образователен формат на всички училища в България, като носи практически опит от бизнеса в час. Според Станев практическите познания са най-същественият елемент в обучението на всеки ученик. „Докосвайки се до практиката учениците много по-лесно избират своето поприще и са по-добре ориентирани в това какво да очакват в бъдеще от работата си“, коментира областният управител.

Станев е категоричен, че подобен подход на синергия между държавата, училищата и бизнеса е в основата на едно по-качествено образование, което преди всичко ще бъде силно мотивиращо учениците, защото то успява да ги вдъхнови по един напълно реален начин, базирайки се на истински истории за успеха. „Продължавайте да ентусиазирате младите умове с необичайни истории, които да ги провокират и да ги накарат да погледнат проблема от различни гледни точки. Вярвам, че това е правилният път към развитието на тяхната находчивост, а също и предоставяне на уникалната възможност да вземат по-лесно сами решения в една динамична среда, превръщайки се в носители на необходимата за страната ни промяна“, допълва още Станев.

От Европейската комисия отчитат пък, че обучението по предприемачество не само ще допринесе за създаването на нови социални предприятия и за започването на бизнес, но също така ще повиши пригодността за заетост на младите хора и ще ги направи по-предприемчиви при работата им във вече изградени организации в социалния, публичния и частния сектор. Обучението по предприемачество е сред инвестициите, които могат да имат най-висока възвращаемост за Европа. Изследванията показват, че при учениците, преминали обучение по предприемачество, вероятността да създадат предприятие на по-късен етап от живота си е от три до шест пъти по-голяма, отколкото при тези, които не са преминали такова обучение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X