https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРашков: Съжалявам, че нямах време да бъда по-голяма градушка за Борисов

Рашков: Съжалявам, че нямах време да бъда по-голяма градушка за Борисов

Голям скандал се разрази в Народното събрание по време на заседанието на парламента, докато се водеха дебати по доклада за меморандума Gemcorp. В остър спор влязоха Георг Георгиев от ГЕРБ и Бойко Рашков от „Продължаваме Промяната”.

Размяната на реплики започна Георгиев, който определи бившия вътрешен министър като „чадър на правителството „Петков”, по време на свое изказване, от което призова на трибуната да излезе един „почтен, но много имотен човек, който пазеше правителството „Петков – Василев”.

„Gemcorp е еманацията на безобразието, на корупцията, на измамата. Най-тежката корупционна далавера в тази държава, направена от тези, пазени от един бивш комунистически следовател хора”, каза още депутатът от ГЕРБ.

От парламентарната трибуна Рашков призова председателстващият заседанието Росен Желязков да се дистанцира от групата, която го е избрала. „Когато някой излиза тук и резили целия парламент, използвайки обидни изрази, бъдете така добър да му изключите поне микрофона, ако не го изгоните от трибуната. Такива хора не трябва да стъпват тук въобще”, каза на висок тон той.

В личното си обяснение бившият вътрешен министър заяви: „Никога не съм бил чадър, на когото и да е било. Второ – тъй като не е в моя манталитет да бъда чадър, на който и да е, на който и да е не съм целувал нито ръка, нито нещо друго”, обясни ядосано Рашков. И добави: „Тъй като не съм бил чадър на никого, съжалявам само, че нямах време да бъда още по-голяма градушка срещу вашия лидер от ГЕРБ”.

Георгиев отново се върна на парламентарната трибуна и заяви: „Знаете ли на кого сте целували ръка – на тези, които казаха на хората „Време е танковете да дойдат”. Целувахте ръка на тези, които съсипаха тази държава. На тези, които докараха България до най-тежката и дълбока криза. Наздраве! Пийнете си, г-н Рашков. На тези, които направиха така, че държавата ни в момента да е един разсипан двор, в който се арестуват невинни хора. Вие, червеният комунистически следовател, вие – комунистът, направихте така, че държавата да прилича на това, на което сте свикнали – на един комунистически разграден двор”, каза той.

След напрежението между Рашков и Георгиев председателстващият заседанието обяви десет минути почивка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X