https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРашков: Гешев е заплаха за националната сигурност и НАТО

Рашков: Гешев е заплаха за националната сигурност и НАТО

Главният прокурор Иван Гешев е заплаха не просто за сигурността на България, но и за тази на НАТО. Дръзката теза изрази в интервю за “Медиапул” бившият МВР шеф и настоящ депутат от Продължаваме промяната Бойко Рашков.

По повод искането за изслушването на обвинител номер 1 пред депутатите Рашков обясни, че има много конкретни въпроси, които трябва да му бъдат зададени.

“Особено на фона на изказването на американския конгресмен Уорън Дейвидсън, който изказа култовата фраза, че българският главен прокурор Иван Гешев е заплаха за националната сигурност на България, а след това е заплаха и за НАТО. Подобно изказване аз не съм чел или чувал от нито един политик. В действителност с безделията на прокуратурата по отношения на някои взривове в нашата страна, които наподобяват взривовете в Чехия”, коментира още бившият шеф на следствието.

И изразява пълно съгласие с тезата на обявения за издирване от Русия разследващ журналист от “Белингкат” Христо Грозев, че у нас са внедрени маса агенти на ГРУ: “Съгласен съм напълно, защото има и наказателни дела, които вървят за шпионска дейност на руските разузнавателни служби”.

Рашков е на мнение и че ГЕРБ и ДПС категорично нямали намерение да проведат съдебна реформа, което също застрашава сигурността на страната, но и усвояването на 13-те милиарда лева по Плана за възстановяване и устойчивост от ЕК. “Аз съм напълно убеден, че нито ГЕРБ, нито ДПС ще подкрепят реформа в съдебната власт. Основания за този извод ми дава поведението на тези партии в годините назад. Помним всички как ДПС характеризира Сотир Цацаров като национално богатство. Този човек, който всяка седмица ходеше на срещи в Министерския съвет с Бойко Борисов, въпреки че бе главен прокурор, а след това излизаха фрапиращи изказвания на премиера, свързани с прокуратурата и МВР…

Помните ли: “Тази седмица ще задържим еди кой си, има къщи за гости, които трябва да бъдат гушнати”, цитирам, за съжаление, изразните средства на тогавашния министър-председател. Тези две партии за нищо на света няма да дадат своя глас за промяна”, казва Рашков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X