https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиСъдът в Русе остави в ареста бургазлии, задържани за трафик на сирийци...

Съдът в Русе остави в ареста бургазлии, задържани за трафик на сирийци през “Дунав мост”

Съдът в Русе остави в ареста бургазлии, задържани за трафик на сирийци през

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на двама обвиняеми, бе потвърдено от Окръжния съд и влезе в законна сила.

Според прокуратурата, бургазлиите Д. Р. и А. Ф. са осигурили транспорт на две лица, представящи се за сирийски граждани и са предприели след това действия по превеждане на тези лица през държавните ни граници, транспортирайки ги с лек автомобил, укрити в тайниците на същия, което обаче не успели да сторят, тъй като престъпната им дейност била разкрита от служители на ГКПП”Дунав мост”-Русе.

Двамата мъже поискаха по-леки мерки за неотклонение с мотива, че не са знаели за укритите в колата им бежанци.

Според въззивните магистрати, Районен съд – Русе правилно е преценил и е взел по отношение на обвиняемите мярка задържане под стража. Въпреки, че производството по делото е в един изключително начален етап от разследването, събраните към настоящия момент доказателствени материали в много висока степен на вероятност обосновават извод относно участието на всеки един от тях в извършване на престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. За това деяние в Наказателния кодекс са предвидени наказания лишаване от свобода от 1 до 10 години, глоба от 10000 до 30000 лв. и конфискация. Налице е опасност 20-годишният Д. Р. и 46-годишният А. Ф. да се укрият, тъй като нямат трайно установена връзка с мястото, където пребивават – не са женени, нямат деца, за които да полагат грижи, не притежават недвижими имоти, а А. Ф. е и безработен. И според двете съдебни инстанции, ако не бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, двамата обвиняеми биха извършили друго престъпление, включително и такова срещу правосъдието и да препятстват воденото срещу тях разследване. С още по-голяма доза вероятност това важи за по-възрастния мъж, който е извършил това деяние в изпитателния срок на присъда за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Определението на Районен съд – Русе е потвърдено изцяло и вече е в законна сила.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X