https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПенчо Милков редом до президента Радев на откриването на новата учебна база...

Пенчо Милков редом до президента Радев на откриването на новата учебна база на Висшето военновъздушно училище в Плевен

в Плевен бе открита сградата на Изнесения комплекс за авиационно образование/ИКАО/. На тържествената церемония, която бе открита от президента Румен Радев, присъстваха кметът на Община Русе Пенчо Милков, кметът и областният управител на Плевен Георг Спартански и Иван Петков, както и представители на Министерството на отбраната и Българската армия, държавната и общинска власт, както и институции с отношение към авиационнообразование.

„Силно вярвам, че новата учебна база ще послужи на всички ваши възпитаници да продължат да развиват своите летателни умения и искрена любов към родината“, каза кметът Пенчо Милков.

Той призова студентите да отстояват ценностите на учебното заведение и подари на академичното ръководство икона на Свети Георги с пожелание за сила и кураж в бъдещите дела.

Тържествената церемония започна с водосвет за здраве, а почетен строй от курсанти и преподаватели във ВВВУ, военнослужещи от Единния център за начална подготовка и военно поделение 38220, посрещна върховния главнокомандващ на Българската армия Румен Радев. Втори и 13-и Ученически гвардейски отряди от Плевен и Русе също се включиха в събитието.

Държавният глава връчи и свидетелствата за летателна правоспособност на полетен екипаж на курсантите от 011-о класно отделение, специализация “Летец-пилот”, защитени след теоретичен курс пред Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация”.

Проектът за укрепване на сградата на ИКАО е един от най-мащабните, реализирани от ВВВУ „Георги Бенковски“ през краткия период от възстановяването му. През 2020 г. с решение на Общинския съвет Община Плевен решава да предостави безвъзмездно на университета сградата на бившето ОУ „Марин Дринов“. Комплексът за авиационно обучение в Плевен е уникален с това, че подготвя кадри не само за военната, а и за цивилната авиация. Целта на академичното ръководство е да няма деление между военна и цивилна авиация, а да бъде общонационална българска авиация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X