https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Анатоли Станев връчи печатите на РИК - Русе

Анатоли Станев връчи печатите на РИК – Русе

Областният управител Анатоли Станев връчи на председателя на РИК – Русе Милена Хинкова трите печата, с които комисията ще работи за предстоящите на 2 април предсрочни парламентарни избори.

„Вярвам в професионализма Ви и Ви пожелавам успешен мандат. Сигурен съм, че както и досега ще работим безпроблемно и в екип“, каза Станев. Той декларира, че Районната избирателна комисия винаги може да разчита на неговата подкрепа и съдействие. „Ще направим всичко по силите си изборите да бъдат проведени според правилата, каквато е основната ни задача. Няма да допуснем съмнение сред избирателите за честността и прозрачността на вота. Отиващите на 2-и април да упражнят правото си на вот трябва да са сигурни, че техният глас има решаващо значение и не трябва да се притесняват от нередности“, допълни още областният управител.

От своя страна Милена Хинкова постави фокус върху традиционно добрите отношения между РИК и Областната администрация и посочи, че не съществуват предпоставки, които да доведат до неизпълнение на всички законово установени задачи в срок или на необходимото ниво.

Припомняме, че заместник-председатели на РИК са Николай Братованов и Звезделина Рафаилова съответно от „ГЕРБ-СДС“ и „Продължаваме промяната“. Колкото до членовете на РИК, то съгласно решението на ЦИК, от „ГЕРБ-СДС“ ще бъдат: Антоанета Йонкова, Миглена Ангелова и Борислав Жечев; от „Продължаваме промяната“: Корнелия Добрева и Иван Дойнов; от ДПС – Гюнайдън Кязимов, от „Възраждане“: Лиляна Владимирова; от „Демократична България – Обединение“ Стефан Бонев, а от „Български възход“: Ивайло Пенчев.

Съставът на РИК бе определен от Централната избирателна комисия /ЦИК/, след като на консултации в началото на месеца при областния управител не беше постигнато съгласие.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X