https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИвалинка Цанкова потресена: Такъв конгрес на БСП никога не съм виждала

Ивалинка Цанкова потресена: Такъв конгрес на БСП никога не съм виждала

50-ият конгрес на БСП на 11 февруари категорично остана в историята на партията с невиждани скандали, освирквания и изгонени членове. Имаше съмнения в легитимността на конгреса, за манипулация на броя на делегатите, списък със забрана за влизане на голяма част от тях. Стигна се и до физически сблъсъци. Недоволните делегати си направиха обща снимка на стълбите пред Зала 3 на НДК, след което се върнаха за участие в конгреса.

„Такъв конгрес никога не съм виждала. Беше толкова грозно това със сцените на агитките, не ни отива като партия с традиции и с културни и образовани хора, подобно поведение“, коментира за Бряг Ивалинка Цанкова, делегат на конгреса от Русе.

Тя посочи за пример и останалите партии, които със сигурност имат вътрешни проблеми, но никога не са показвали подобно поведение пред цялото общество.

Цанкова изрази неодобрение и към изгонването на 14 членове на партията. Тя определи и този акт като грозен. Според нея конгресът не е място за това, а по-скоро е трябвало всеки един от изгонените да бъде обсъден от съответната партийна организация.

Що се отнася пък до онези, които искат оставката на лидера на социалистите, според Цанкова това са все хора, които в определено време са били близки до Корнелия Нинова и са стигнали до определени постове и позиции, а сега са срещу нея.

Цанкова е инженер агроном, експерт в сферата на земеделието. Собственик и ръководител на семеен земеделски бизнес за производство на лозов посадъчен материал. С дългогодишен политически опит, тя е Общински председател на БСП в с. Иваново, община Русе, и общински съветник в община Иваново.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X