https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниПутин в годишната си реч: Западът ни излъга, че иска мир в...

Путин в годишната си реч: Западът ни излъга, че иска мир в Украйна

„Западът ни излъга, това е ужасна измама“ – така руският президент Владимир Путин определи реакцията на западните държави спрямо „специалната военна операция“ в Украйна. Държавният глава изнася годишната си реч, която се очаква да продължи два часа.

„Преди година, за да защитим историческите си земи и да ликвидираме близката до нас заплаха, решихме да проведем специална военна операция. От 2014 г. Донбас се бие и иска да живее независимо, хората там да говорят родния си език“, започна Путин.

„Ние направихме всичко възможно, за да разрешим този проблем мирно. Обещанията на Запада да подпомогнат опитите за мир се оказаха измама. Ужасна лъжа“, каза руският президент.

„Те даваха съвети на Киев да провежда терористични атаки, снабдяваха ги с оръжия, обучаваха ги. Още преди да започнем специалната военна операция, Киев и Запада се договаряха за оръжия“, допълва Путин.

Той подчерта, че Съединените щати и НАТО с „гордост признават своята измяна“.

„Донбас гори. Кръвта на местните се пролива, докато Русия се опитва да разреши този проблем мирно. Те (Западът – б.р.) си играеха с нас. Това е отвратителна измама. Не могат да изчистят този позор“, каза Путин.

Очаквайте подробности!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X