https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниПутин готов да преговаря с Украйна, но и да унищожи "Пейтриът"

Путин готов да преговаря с Украйна, но и да унищожи “Пейтриът”

Руският президент Владимир Путин отново изтъкна готовността на страната си да преговаря с Украйна за край на продължилата 10 месеца война и за пореден път обвини Киев, че не желае същото.

В интервю за телевизия “Россия 1” обаче той също така обясни, че Москва е готова да унищожи зенитно-ракетните комплекси “Пейтриът”, чиято доставка бе обявена от Съединените щати при посещението на украинския президент Володимир Зеленски, ако такива действително бъдат доставени.

Путин изрази “100 процента” увереност, че силите му биха унищожили тези най-усъвършенствани системи. По-рано външното министерство в Москва предупреди, че всяка западна пратка трябва да се смята за легитимна мишена на руските сили.

“Готови сме да преговаряме с всички участници в този процес за приемливи решения, но това зависи от тях – не ние отказваме да преговаряме, а те”, каза още руският държавен глава, който отмени други ключови публични прояви – като обръщението към руския парламент или обичайната си годишна пресконференция. Според британското разузнаване решението е взето, за да не се стигне до нерегламентирано обсъждане на войната в Украйна.

С думите си той отново повтори познатата позиция, изразявана от приближени до Кремъл, според която в Украйна Русия воюва и със Запада.

“Вярвам, че действаме в правилната посока, защитаваме националните си интереси, интересите на гражданите си, на народа. И нямаме друг избор освен да защитаваме гражданите си”, заяви Путин. Той изрази увереност и че почти всички руснаци са готови на крайна самоотверженост в интерес на родината:

99% от нашите граждани, нашите хора, са готови да направят всичко в интерес на родината, тук за мен няма нищо необичайно. Това просто още веднъж ме убеждава, че Русия е особена страна. И у нас живеят особени хора.
Владимир Путин, президент на Русия

Путин отправи и обичайните твърдения към Запада, че целта му била да се опитва да “разкъса” Русия. Тези думи се появиха първоначално в извадки от интервюто, което предстоеше да бъде излъчено в пълнота. В откъса обаче се казва: “В основата на всичко е политиката на геополитическите ни противници, която цели да разкъса Русия, историческата Русия. Винаги са се опитвали да “разделят и владеят”… Целта ни е съвсем друга – да обединим руския народ.”

Москва, обратно, от 2014 г. насам се опитвала да разреши ситуацията в Украйна по мирен път. “За съжаление отсрещната страна, другата страна, имаше различно отношение.”

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X