https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниДве могилиВежди Рашидов и Красимир Ангелов ще ваят бюст-паметници на Левски и Ботев...

Вежди Рашидов и Красимир Ангелов ще ваят бюст-паметници на Левски и Ботев в Две могили

Скулпторите Вежди Рашидов и Красимир Ангелов ще изработят бюст-паметници на Левски и Ботев в град Две могили, област Русе. Това съобщи кметът Божидар Борисов на пресконференция в Русе в присъствието на двамата творци.

Бюст-паметниците ще бъдат част от бъдещата Алея на възрожденците, която ще бъде създадена в градския парк. Идеята е и на бившия кмет на града Драгомир Драганов.

По думите на Борисов изграждането на бюст-паметници на тези големи българи ще помогне за обединяването на обществото ни. Те ще помогнат и за по-доброто възпитание на младите.

Ще бъде организирана и кампания за събиране на средства от гражданите за изграждането на двата бюст-паметника.

“Паметниците ще станат хубави, защото ще се подпишем с имената си под тях. Името се гради много трудно, но се руши много бързо”, каза Рашидов.

По думите му, ако ежегодно всеки кмет и Общински съвет оставят по една скулптура, то след 10 години ще има 10 скулптури. Според него паметникът е знак, който остава завинаги.

Очаква се бюст-паметниците на Левски и Ботев да бъдат готови до края на август тази година. Общата стойност за изграждането им ще е максимум 150 000 лева. Те ще бъдат изработени от бронз, а постаментите ще са от масивен камък.

Скулпторът Красимир Ангелов заяви, че за него е голяма привилегия Вежди Рашидов да го покани заедно да изработят двата бюст-паметника.

Рашидов обясни, че в изкуството е важно колективът да е талантлив.

В отговор на журналистически въпрос дали ще се занимава отново с политика, Рашидов отговори, че има много номинации в София и в Пловдив, като ще бъде водач на листата на ГЕРБ в Пловдив-област.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X