https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБобоков прогнозира: Борисов ще се отърве от Гешев и после ще влезе...

Бобоков прогнозира: Борисов ще се отърве от Гешев и после ще влезе в “Магнитски”

Бобоков прогнозира: Борисов ще се отърве от Гешев и после ще влезе в “Магнитски”

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще пожертва главния прокурор Иван Гешев, но самият той ще бъде в следващия списък със санкционирани по глобалния антикорупционен закон “Магнитски”. Това прогнозира в интервю за Нова бизнесменът Пламен Бобоков.
“Когато говорим за Борисов, Пеевски и прокурора Гешев, ние говорим за един организъм. Главата е Пеевски, тялото Борисов, а пък имунитетът е Гешев. Сто процента ще пожертват Гешев”, категоричен е Бобоков.

Според него сигурен знак за това е, че Борисов има намерение да стане депутат, както самият той заяви това в интервю за bTV.

“Той ще се отърве от Гешев, той ще го пожертва. Това е един огромен тумор, който разяжда. Тук обаче е въпосът кой кого ще изпревари”, каза още бизнесменът.

По думите му за следващи санкции по закона “Магнитски” може да се очаква, че те ще са насочени срещу Иван Гешев и Бойко Борисов.

“Има по-заслужили деятели. Защо не Гешев”, каза Бобоков и припомни, че под американски санкции са били поставени премиерът и главният прокурор на Либерия.

“Аз очаквах доста повече, но все пак наличието на такива фигури като Горанов, означава, че не е далече времето, когато и Борисов ще бъде в тези списъци”, каза още бизнесменът. По думите му самият Борисов има участие в съставянето на списъците. “Защото той е човек, който, за да спаси себе си, е готов да направи всичко. Точно, защото го познавам, казвам това. За него нямат значение дори децата и внуците му, има само значение неговото оцеляване”, категоричен е Бобоков.

По думите му “цялото това забавяне на България” е свързано с “оцеляването на Борисов”. “Той стои в основата на всичко. Опитвам се да обясня на хората, че това е така и всеки да си направи анализ и равносметка”, каза още Бобоков.

Той каза, че поддържа връзка с укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков. Пред него той е разказал същите неща, които твърди и пред медиите – за давани крупни суми подкупи, които са отивали към Борисов. “Горанов е само един преносител”, каза Бобоков и каза, че при управлението на ГЕРБ всичко е ставало само с одобрението на Борисов.

Бобоков каза, че няма проблем Божков да бъде разпитан дистанционно, нещо, което прокуратурата отказва да направи това с обяснението, че процесуаният закон не позволява такава възможност. “Аз самият съм участвал чрез интернет в съдебно заседание”, каза още бизнесменът.

Той е категоричен, че по делата, които се водят срещу него и срещу брат му, двамата ще бъдат оправдани. И завъшри интервюто с: “И все пак Борисов трябва да влезе в затвора”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X