https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГешев скъса оставката си: Не ме е страх! Борисов ми предложи да...

Гешев скъса оставката си: Не ме е страх! Борисов ми предложи да стана посланик

Главният прокурор Иван Гешев показа оставката си… и я скъса. Това той направи на първото си изявление, след като номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел преди дни заяви, че ще поиска отстраняването на Гешев.

Иван Гешев допълни, че политиката брутално е влязла в съдебната власт, нарушавайки европейските ценности и тези на правовата държава.

“Всичко започна преди месец, когато получих завоалирано предложение. Казаха, че е от Бойко Борисов – да съм посланик в Израел или в Турция, да започна политическа кариера навярно в неговата партия”, заяви още Гешев.

Той коментира и изказването си в Украйна.

“После в Украйна казах, че Путин ако дойде в България, ще го предадем на Международния наказателен съд, не знам в каква връзка, но това беше началото. После атентатът беше шок за мен, затова имах нужда от време, мисля, че това разбираемо. Атентатът срещу мен мисля, че бе целенасочен опит да бъда убит”, добави Гешев.

Той обясни, че разследващите ще го кажат и че международни партньори включително Европол ще се включат в изясняването на всичко около опита за покушението.

„Посъветван бях да спра да говоря“, каза още той и добави, че семейството му е в друга държава. По думите му Ясен Тодоров „е трябвало да изгори“.

Той заяви, че искането на Габриел нарушава принципа за разделение на властите.

„Звъннах на политик, когото познавам и смятах, че ми е приятел. Политик – жена. И тя каза: Разбери ме. Бях до нея. От нея го чух за първи път. Стана ми ясно, че това са го знаели тесен кръг от хора. Лицето Бойко Борисов и може би 1-2-ма или 5 други. Тук ме изненадва позицията на ДПС, защото те винаги са имали принципна такава“, коментира Гешев.

Той заяви, че член на ВСС по телефона му е казал да си подаде оставката.

Гешев бе категоричен, че ще довърши мандата си като главен прокурор независимо от всичко. Той добави, че от колега прокурор и негов съученик е разбрал, че има искане за прекратяване на делото “Барселонагейт”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X