https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияИва Митева: Казваме "Не" на имитациите и "Да" на морала, целим да...

Ива Митева: Казваме “Не” на имитациите и “Да” на морала, целим да работим конкретно за хората

„Днес ние казваме „Не“ на имитациите и „Да“ на морала, на достойнството и справедливостта за всички. Не трябва да позволяваме да се отказваме, когато знаем, че можем да направим нещо за хората. Невъзможни неща няма.“ Това каза за Дарик лидерът на коалиция „Заедно“ Ива Митева на закриването на предизборната кампания на формацията.

„Целите са ни да работим конкретно за хората. Реални действия, а не празни думи, като ще започнем с икономическия и финансов растеж. Виждам, че всички говорим за това, но трябва и да го направим“, заяви Митева. Тя посочи още, че болни теми са и здравеопазването, образованието и културата.

Според нея домашното насилие е проблем, върху който е изключително важно да се работи. Митева обясни, че всеки 9 от 10 човека казва, че това е значим обществено-социален проблем. „За две години са нараснали с над 5 000 сигналите. Не знам защо последният парламент отхвърли законопроектите по темата“, добави тя.

„Темата с възнагражденията също е много важна. Вдигаме пенсиите, но тези пенсии, които ги вдигнахме на всички, трябва да се преразгледат. На хората с ниски си останаха ниски. Не е направено нищо за социалните и инвалидните пенсии“, припомни Ива Митева.

По думите й трябва да се помисли за всички. „Това, което много ми се иска, е да започне да се работи за равенството между половете. През 2000 година 50% от депутатите е трябвало да бъдат жени, а в последния бяха само 58“, изтъкна тя.

Едно от първите неща, които ще направят, ако влязат в парламента, е задълбочени разговори за промяна в Конституцията и обединяване върху конституционно мнозинство, за да спре имитацията, че се прави реформа в тази област.

Ива Митева благодари и на председателите на партиите за създаването на коалицията „Заедно“.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X