https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКостов отговори на Радев: Жалко за този невеж човек!

Костов отговори на Радев: Жалко за този невеж човек!

Бившият премиер Иван Костов отвърна на президентът Румен Радев в интервю пред ”Флагман”. Вчера държавният глава атакува бившия премиер Иван Костов. „Г-н Костов явно е забравил българската конституция, но ние не сме забравили, че по време на неговото властване България беше разпродадена на безценица. Българската позиция е ясна и еднозначна – ние няма да изпращаме оръжие и боеприпаси за Украйна“, каза държавният глава.

“Защо някой журналист не му зададе въпрос – искал ли е някой да принуждава или да приканва Съветският съюз да сключва договор с Хитлер, когато той навлиза с войските си и атакува Москва? Защо не отговори на този въпрос? Това е ключовият въпрос. Жалко за този човек, защото той отново проявява невежеството си.”, казва Костов.

“Президентът води някаква политика на подкрепа на тези крила в БСП, които се борят за власт. И от тази гледна точка той говори това, което искат да чуят избирателите на „Левицата“ и на БСП, а дори и на „Възраждане“. Той мисли, че това е, което те искат да чуят. И може би е прав. Но това е много малък сегмент от българското избирателно тяло. Това са много малко хора. Какво е характерно за тази позиция? Тази позиция е двулична, тя е нечестна. Тя носи негативи на България. Аз го коментирах и онзи ден, когато той направи тези изказвания.

Явно е, че никой няма да подкрепи България нито за членство в еврозоната, нито за Шенген, ако не се промени тази държавна позиция. Защото тази позиция е много важна за Европейския съюз. Защото войната на Русия срещу Украйна е много съдбоносен проблем за съюза. От тази гледна точка, изказванията на президента, от една страна, отговарят на щенията на избирателите на левицата, от друга, нанасят тежки външнополитически щети на България. От трета страна, не отговарят на убежденията на голямото мнозинство от българските граждани, на обществото ни, което бе изразено и в гласуването на първото решение от 3 ноември за даване на военно-техническа помощ на Украйна. То беше гласувано със 175 гласа, което е конституционно мнозинство.

С други думи, президентът, говорейки тези неща, каквото и да мисли, че прави, каквато и политика да мисли, че прави, той влиза в остро противоречие с конституционно мнозинство в Народното събрание, което може да му гласува импийчмънт.”, посочва бившият преумиер.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X