https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНинова: Планът за убийството на БСП този път се провали

Нинова: Планът за убийството на БСП този път се провали

Планът за убийството на БСП този път се провали. Това коментира лидерът на формацията Корнелия Нинова, която отчете, че преди изборите е вървяла „добре организирана и манипулативна кампания срещу БСП” и се е внушавало, че БСП е приключила като партия.

„Не за първи път се случва да ни се създава партия двойник в последните две години. Този път тази гъба двойник беше „Левицата”. Планирано, организирано, подплатено с много финанси, с подкрепата на служебния кабинет. На много места областни управители, назначени от президента, работеха за „Левицата”, уточни Нинова.

Зад кампанията срещу БСП Нинова обвини и конкретни лица – назначените от президента областни управители на Сливен и Габрово, като поясни, че има доказателства за това. Тя добави: „Държавни служители в държавната администрация, които манипулират и притискат хора от БСП да гласуват за „Левицата”.

„Запазваме предишния резултат в една много сложна ситуация. Разбира се, тези 9% не ни удовлетворяват. Да не мислите, че сега плуваме в розови облаци. Въпреки тази организация и натиск срещу нас, удържахме”, добави лидерът на БСП. „Не мисля, че въпросът за смяна на ръководството стои на дневен ред”, посочи Нинова.

След като бъде свикан парламентът, Нинова уточни, че партията ще направи вътрешно допитване дали да се влиза в правителство и да се подкрепя кабинет, или БСП остава в опозиция. „Ще разговаряме с всички, както и досега. Задкулисни разговори от нас няма да видите”, категоричен е председателят на партията.

„Невинаги в политиката 1 и 1 прави 2” – така тя коментира резултата на новосформираната коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България”. „Поотделно тези партии имаха повече, отколкото заедно. Това сме го преживявали. Невинаги големите коалиции носят допълнителен ресурс”, е мнението ѝ.

Нинова отправи и призив – към „Левицата”: „Наиграхте се, каквото можахте навредихте. Отново подновяваме поканата – върнете се в БСП, подновете си членството в партийните организации и ако сте искрени, че искате силна лява политика, елате при единствената парламентарно представена лява партия, за да я правим заедно”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X