https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНинова към Борисов: Сбъркахте подхода

Нинова към Борисов: Сбъркахте подхода

Не мога да не изразя удовлетворението си, че има още една жена на масата на преговори. Благодаря на делегацията ви, с която се срещнах миналата седмица.

Търсих отговор на два въпроса – има ли нужда България от редовно правителство, което да направи така, че страната да излезе от политическата криза, и имаме ли обща рамка и приоритети. Отговорът беше да.

Това заяви кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел на среща с БСП.

„Тази рамка е обща, тя търпи промени. Ние оставаме отворени за този диалог. Въз основа на това днес достигаме до следващия етап какъв може да бъде възможният формат на това правителство. Моето предложение към вас е експертно правителство с ясен срок на мандат, който да покаже и на българите, че това работещо правителство изпълнява техните въпроси”, посочи Мария Габриел.

„Няма да ви е лесно! Първо към Борисов – сбъркахте подхода още от самото начало. Не биваше да се предлага чисто партиен премиер. Трябваше да търсим формат за национално, а не партийно правителство”, обясни Корнелия Нинова.

В срещате участват и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Томислав Дончев, председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и председателят на СДС Румен Христов.

Днес в 15.00 ч. президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила след изборите ГЕРБ-СДС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X