https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗапочна Световната купа по кану-каяк маратон в Русе

Започна Световната купа по кану-каяк маратон в Русе

С музика, танци изпълнения и представяне на участниците в надпреварата на централния градски площад в Русе беше официално открита Световната купа по кану-каяк маратон, на която градът е домакин.

Надпреварата ще се състои днес и утре на езерото в лесопарка „Липник“. В нея ще се включат над 150 състезатели от 15 държави.

Приветствия към участниците отправиха кметът на Русе Пенчо Милков и изпълнителният директор на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова.

„За нас настъпи дългоочакван миг, защото повече от година се подготвяхме да ви посрещнем в Русе и за мен е изключителна чест. Надявам се да постигнете високи резултати. А когато се върнете във вашите държави, България и Русе да имат много повече приятели и да разказвате за красотата на нашия град и държава“, каза на състезателите кметът на Русе Пенчо Милков.

„Това е първата Световна купа по кану-каяк маратон, която ще се състои в България. Благодаря за вашата отдаденост. Направихме всичко по силите си да поканим и сред нас да бъдат едни от най-добрите състезатели“, каза в отговор Рууд Хайселар – отговорник за дисциплината „кану-каяк маратон“ в Международната кану-каяк федерация.

Днес ще се проведат състезанията на къса дистанции -3,4 километра, с два портажа (дистанция от 200 м, в която състезателите бягат с лодките си пред публиката). В неделя, 4 юни, ще бъде надпреварата на 19 километра за юноши и 25 километра – старши.

България ще се включи в надпреварата с четирима юноши и девойки и петима мъже и жени.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X