https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДесислава Атанасова: Със страданието на хората никой не трябва да спекулира политически

Десислава Атанасова: Със страданието на хората никой не трябва да спекулира политически

“Смятам, че със страданието на хората никой не трябва да спекулира политически”. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във връзка с наводненията по Черноморието, което отнеха няколко човешки живота и нанесоха огромни щети.

“Важно е да се вземат мерки. Ако трябва в Народното събрание да се приемат законодателни такива, ще го направим. Но да спекулираш политически, когато в населени места в България е обявен Ден на траур, е недопустимо”, подчерта Атанасова.

Можем да критикуваме всички институции, местната власт и кой ли не. Сега обаче трябва да се организираме като държава, за да може хората да не бедстват. Защото миналата година, когато се наводниха селата в Карловско, политици си правиха ПР от това. И какво? Една година по-късно, хората казват, че не са преодолени щетите и последиците от бедствието”, посочи тя.

“Днес в 12:30 заедно с министъра на финансите имаме среща, за да коментираме финансовата помощ от Комисията за аварии”, допълни Атанасова.

На въпрос ще бъде ли оставката на някого заради тази ситуация, тя заяви: “Има време за оставки, сега трябва да се заемем с помощта към пострадалите”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X