https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДесислава Атанасова: Нямаме ултиматум към ПП-ДБ, искаме диалог и обмисляне на действията...

Десислава Атанасова: Нямаме ултиматум към ПП-ДБ, искаме диалог и обмисляне на действията им

“Ситуацията с уволнението на директора на “Пирогов” е конкретен повод, но причините са други. Причините са, че партньорите от ПП-ДБ трябва да спазват уговорките, без значение дали касае глобалните теми – за Конституцията, за Шенген, за еврозоната, за бюджет, за законодателна или управленска програма, или една тема като тази в случая, която е просто повод”, заяви в ефира на bTV председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Вчера стана ясно, че ГЕРБ няма да подкрепя законопроектите на правителството заради рокадата в “Пирогов”.

“Защото темата здравеопазване вълнува пленарната зала на Народното събрание в последната седмица – и с избора на шеф на НЗОК и нейния подуправител, и с това, че беше ясно, че одитният доклад, който ползва министърът на здравеопазването, първо – проверката беше започнала след един случай със секретар или съветник на министър на отбраната. Това беше поводът тя да се възложи. И второ – защото този одит не показа съществени неизпълнения на дейността на болницата. Даже напротив – болницата е финансово стабилна. Ден, след като този одит беше представен и на министър-председателя, и на здравния министър, се оказа, че здравният министър не вижда смисъл в смяната на директора на “Пирогов”. Това беше тема за разговор между нашите парламентарни групи, защото си дадохме ясна сметка, че не следва да има никакви трусове повече в сектора здравеопазване. Лично говорих по повода с премиера и той даде обещание. Съмнявам се вече, че Николай Денков взима премиерските решения. Няма нито един експерт, който да каза и една добра дума за Бюджет 2024. Наложи се целият парламент да поправя бюджета на Асен Василев”, каза още Атанасова.

“Нали чухте Денков, който говореше за разделение на властите – какво правила изпълнителната, какво правила законодателната. Ами аз, за съжаление, ще кажа, че качеството на законодателната власт пада всеки ден. И качеството на законопроектите, които идват от Министерския съвет, е изключително лошо”, коментира още Десислава Атанасова.

“Чух изобщо за началника на политическия кабинет на вътрешния министър Васил Кръстев, чак когато подаде оставка. Предполагам, че няма проблем даден кадър да е имал много работни места, коментира тя бивш шеф на кабинета на Калин Стоянов, който подаде оставка, след като стана ясно, че е бил на отговорна позиция във фалиралата търговска верига “Лафка”, свързвана с Делян Пеевски”.

“Единственият министър на ГЕРБ в това правителство е Мария Габриел”, припомни Атанасова.

Нямаме ултиматум към ПП-ДБ, искаме диалог и обмисляне на действията им”, завърши тя.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X