https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаКорнелия Нинова: Управляващите се скараха кой да овладява и ползва МВР

Корнелия Нинова: Управляващите се скараха кой да овладява и ползва МВР

“Управляващите се скараха кой да овладява и ползва МВР за партийни цели или натиск на опоненти. Вътрешният министър трябва да си подаде оставката. Той трябва да носи морална отговорност. Ще подкрепим създаването на анкетна комисия за установяване на фактите около протеста”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Това, което става между Петков и Стоянов, е нечувано и невиждано. Партията, която държи мандата на правителството, иска оставката на свой министър, но той не я дава, защото друга част от сглобката стои зад. Тези хора се събраха единствено за разпределяне на порции власт и пари”, смята Нинова.

По думите ѝ властта е вредна и опасна за държавата.

“Утре има прекрасна възможност да се сложи край на тази мъка и катастрофа. Гласувайте във вота на недоверие и да си ходи сглобката. Така ще се нормализира обстановката и ще погледнем с перспектива напред. Призоваваме всички да гласуват “за” вота на недоверие, включително ПП–ДБ, които искат оставка на свой министър. Подкрепата на ГЕРБ и ДПС дава самочувствие на Калин Стоянов. Не готвим трети вот на недоверие, но алтернативен бюджет – да”, призова тя.

Нинова изрази позицията на БСП и за протестите на футболни фенове.

“Осъждаме унищожаването на общинска собственост и нападението на полицаи. Тези хора, които нанесоха щети, трябва да понесат наказателна отговорност. Осъждаме и действията на полицията, с които биха мирни граждани. Това категорично трябва да има последствия”, смята тя.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X